Konceptet och idén bakom

Historien om Naked Lips börjar i en liten förort, i södra Skåne.

Två unga brödrar får idén att de vill ta fram ett läppbalsam för den medvetne konsumenten.
I virvlet av nyheter och trender flyger många produkter förbi, ibland obemärkt, och för att lämna ett bestående intryck på dagens konsument krävs det att man gör något annorlunda.

Ett läppbalsam är allt som oftast en vän som alltid får följa med i fickan eller i väskan. Den är din ständige följeslagare vare sig du ska gå och handla mat eller gå ut på middag. En kosmetiskaccessoar som alltid ska finnas till hands, helt enkelt.
Även om du använder den varje dag eller timme är det den pryl som du för närmast din mun förutom tandborsten.

Renhet blev prioritering ett. En kompromisslös sammansättning med näringsrika och återfuktande, ekologiska och miljömässigt hållbart odlade frukt- och växtoljor. Här får det inte finnas några tvivel om vad Naked Lips ska handla om.
I samklang med en yttre förpackning som är återvinningsbar och som rullar på förnyelsebara källor, är våra läppbalsam i helhet innesluten i en etiskt och rättvist naken bubbla. Det du ser är vad du får, inget mer, inget mindre.

Som för att återspegla produktens inre vore valet av ljusa neutrala färger, även på dess yttre, låta rimligen rätt. Men ett sätt att harmonisera det yttre med det inre blev istället något helt annat. Medvetenheten är kärnan i Naked Lips och ska även återges i produktens skal. Därför blev de olika färgerna på läppbalsamen så otroligt viktiga. När du gör ett val, och provar Naked Lips, vill vi att det ska synas. Och vi vill att du ska vilja att det syns. Ett medvetet val är första steget, varför kan det då inte vara hela resan ut?

Med tidens gång utvecklades Naked Lips-serien till att omfamna mer än läppbalsam när Naked Lips Scrubs såg dagens ljus. Här möter fairtrade-sockerkorn en varsam kombo av exklusiva oljor och extrakt för en renande och ljuvligt återfuktande upplevelse. Givetvis med 100% naturliga och till största del ekologiskt certifierade ingredienser.

Naked Lips läppvårdsprodukter ska verka som mer än ett balsam eller scrub för läpparna. På kompromisslöst rena ingredienser är dess största funktion givetvis att ta hand om dina läppar, men när du stoppar tillbaka den i fickan eller i väskan vill vi inte att du ska glömma den. Som ett uttryck av reflektion för någonting mer än bara ihopsatta oljor och extrakt vill vi att du bär med dig Naked Lips på ett annorlunda sätt än kosmetiskt. Ett medvetet val. Det är vad Naked Lips handlar om.

Fakta

Naked Lips är läppbalsam och läppskrubb med certifierade ekologiska ingredienser. Serien delas in i olika produktkategorier:
 

 • Naked Lips Standard - åtta olika smaker såsom granatäpple, kokos, naturell, pepparmint, havtorn, superfruits, supergreens och pepparkaka.
 • Naked Lips Tinted som består av sex stycken färgade läppbalsam; Moonstone, Rose Quartz, Sugar Plum, Coralyte, Plush Red och Mocha Velvet.
 • Naked Lips SUN som är en solskyddsserie innehållande SPF15, 30 samt After Sun. 
 • ​​​​​​​Naked Lips MED som är ett medicinskt läppbalsam för att motverka munbesvär så som munsår eller irriterade och nariga läppar.
 • Naked Lips Scrubs bestående av tre varianter av läppskrubbar - Vanilla Dream, Minty Fresh och Sweet Raspberry. 


Innehållet i produkterna är bland de absolut renaste på marknaden och noga utvalt för sina effektiva egenskaper.


Naked Lips formula är 100% nedbrytbar och alla plastförpackningar är återvinningsbara. Serien innehåller inga parabener, paraffiner, lanolin, palmolja eller sulfiter. Konceptet bakom Naked Lips handlar om att erbjuda produkter som är så rena att du kan äta dem. Varumärket Naked Lips ägs av svenska Inekogruppen AB.


Filosofi

 • certifierade ekologiska ingredienser (USDA)
 • 100% naturliga ingredienser
 • 100% nedbrytbar plastförpackning och formula
 • Plastförpackningen är tillverkad med 40% återvunnet material
 • Inga paraffiner, parabener, sulfiter
 • Fri från palmolja (palmolja bidrar till förstörelsen av regnskogen)
 • Produkterna är ej testade på djur
 • Ingredienserna är ej testade på djur
 • 100% GMO-fri
 • Tillverkad med 100% förnyelsebar energi
 • Glutenfri och sojafri
 • Vår kokosolja är en del av RAN (Rainforest Network Action).